Tryckspecifikationer

Vi ber Er ta hänsyn till följande information innan ni skickar över underlag för tryck på era påsar för att förhindra levereransförseningar och extra kostnader:

Tryckmetod: Flexotryck.

Material: Allt underlag måste vara PC-kompatibelt. Bildjobb ska vara sparade i RGB, högupplösta filer i rätt storlek, PMSnr på dekorfärger, ALL text ska vara konturerad/vektoriserad.

Färger: Max. 8 färger (inkl. vitt). CMYK och Pantone dekorfärger.

Raster/Toningar: 75 l/cm.

Max tryckyta: Påsmått –1 mm från sidokanterna (=påsbredd - 2 mm).

Programvara: Tryckritningarna görs i Illustrator för windows.

Filformat: Eps, ai (Illustrator), bilder i högupplösta jpeg, tiff eller ps (Photoshop), tryckoptimerad Pdf.

Övrigt

Tänk på att nästan alla färger behöver ha vitt under för att få täckning och rätt återgivning. Se till att tryckets mått och placering finns specificerat. Det är bra om Ni skickar med tidigare tryckt material som referens. EAN-koder bör inte vara mindre än 1.10 (EAN-13 storlek). Rastertoningar, EAN-koder och mycket liten text kan behöva en extra kliché/färgverk.

Tryckmetod och färger

Tryckmetod

Flexografi är en tryckmetod där man via klichéer överför färgen direkt till plastfilmen. För varje färg görs separata klichéer som monteras runt klichéhylsor i respektive färgverk. Det är de upphöjda partierna på klichéerna som är färgbärande.

Färger

Processfärger

Genom att trycka med CMYK-färgerna cyan, magenta, gul och svart kan man få till de flesta färger och behöver således bara använda sig av fyra färgverk i tryckpressen för att få till fina bildtryck.

PMS-färger

Är ett färgsystem som består av dekorfärger där varje färg har sitt eget nummer och/eller namn. Dessa färger, som finns återgivna i färgkataloger, blandas sedan ihop utifrån unika färgrecept med ett givet antal grundfärger. PMS-färger används ofta för tryck av logotyper eller andra varumärkesbetingade kulörer.

Vid tryckning på transparent plastfilm behöver man ofta lägga till vit färg som bas för att färgen ska synas korrekt.

Användningen av processfärgerna CMYK, och PMS-systemet enhetsberoende, d.v.s. den resulterande kulören kan variera beroende på omständigheter så som vilket material eller materialets tjocklek det trycks på. Därför är det alltid bra om man kan använda sig av en "likare", ett referenstryck av något slag, som tryckaren kan matcha färgen mot. Våra kunder är även alltid välkomna att komma hit vid tryckstart för att säkerställa att färgen blir så som kunden tänkt sig.

Standardmaskiner

Standardmaskiner

Vi har ett brett utbud av standardmaskiner som täcker de flesta behov när det kommer till att packa produkter i påsar.

Våra standardmaskiner

Specialanpassade maskiner

Specialanpassade maskiner

Pronovas förpackningssystem bygger på flexibilitet vilket gör att vi kan erbjuda helt kundanpassade maskinlösningar utifrån varje specifik produktion.

Specialmaskiner

Ska vi kontakta dig?

Vill du veta mera eller få en offert?

Kontakta mig

Prenumera på vårt nyhetsbrev!

Ja tack, jag vill inte gå miste om era erbjudanden och nyheter direkt till min e-postadress.