Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att använda webbplatsen accepterar du att cookies används.   Ok

Pronova 40 år

I år är det 40 år sedan Pronova AB grundades. Då, 1975, bestod verksamheten av att utveckla och tillverka konstruktionslösningar för specialmaskiner. Efter några år fick man en idé hur man effektivt skulle kunna packa i påsar. Man satte ihop en prototyp som man visade upp för ett antal intresserade kunder som gillade vad de såg. 1980 gick patentet igenom på det förpackningssystem som fick namnet Joker®.

Därefter växte Pronova och verksamheten fokuserade på att utveckla, tillverka och sälja Joker förpackningsmaskiner. Man fick till samarbete med påstillverkare som tillverkade de patenterade påsarna på licens. Först i Sverige, sen även i Danmark, Finland och England.

Under dessa 40 år har Pronova fortsatt att utveckla verksamheten och vi är nu inne på vår 5:e generation maskinmodeller och vår tredje generation påsmodell som vi har patent på. Vi tillverkar idag själva våra påsar till den skandinaviska marknaden. Vi har slutit avtal med distributörer och licenstagare även i Tyskland och Frankrike och våra maskiner och påsar säljs över hela Europa samt i Australien, Kanada och på Nya Zeeland.

Joker förpackningssystem

Pronova skapade 1980 ett unikt förpackningskoncept som patenterades och fick namnet Joker. Sedan dess har vi tillverkat förpackningsmaskiner och länkade påsar enligt detta koncept till alla som behöver en kostnadseffektiv automatiserad packning av sina produkter.

Packaging the way you want it - Flexible, cost-efficient & convenient.
- Quality that pays off.

Läs mer om Joker

Vill du ha en offert?

Vill du att vi kontaktar dig?

Fyll i dina uppgifter så återkommer vi till dig så snart som möjligt!

Prenumera på vårt nyhetsbrev!
Ja tack, jag vill inte gå miste om era erbjudanden och nyheter direkt till min e-postadress.